06/03/2023

Tens un patinet elèctric? Aquesta és la normativa bàsica.

No pots anar per voreres, zones de vianants, autopistes, autovies, vies interurbanes en general ni túnels d’àmbit urbà. Es permet circular per qualsevol calçada urbana, tret que l’ordenança municipal estableixi el contrari.

La velocitat màxima permesa són 25 km/h. No es pot conduir amb auriculars posats, fer ús de dispositius mòbils ni conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

També és obligatori que els patinets portin un sistema de frenada, un timbre i llums posteriors i davanters.

La DGT també aconsella l’ús del casc, tot i que de l’obligatorietat de portar-lo se n’encarreguen les ordenances municipals, però ja saps que qualsevol sistema de protecció personal és benvingut. I, finalment, aconsella una assegurança de responsabilitat civil, la qual considerem totalment necessària, ja que els patinets han provocat més de 400 accidents i 12 morts.

També és important que sàpigues que en fòrums importants es recomana matricular el patinet. Aquest acte és opcional, tot i que ho poden reclamar des dels ajuntaments. Només es pot registrar a la DGT i és econòmic, i et pot ser molt beneficiós, per exemple, en cas de robatori.

“No oblidis que ets un conductor: la responsabilitat és teva. I, ara, gaudeix del viatge.”

Categories