04/11/2022

“Un gos és adorable i noble. Un gos és un amic veritable i amorós”, Mary Oliver

Si obres la porta de casa 50 vegades, el teu gos sortirà a rebre’t emocionat 50 vegades. Tant li és si ets guapo o lleig, ric o pobre, mediocre o important. Per a ell ets el millor del món: el més llest, el seu company de l’ànima, el superheroi absolut.

La seva companyia millora la teva salut, et fa més responsable, mitiga l’estrès i t’insufla felicitat. Segons els científics, un gos diu “t’estimo” quan:

  • Mou la cua com un pèndol accelerat i somriu (al seu estil).
  • Et porta a la boca un pal o una joguina perquè li facis cas.
  • Es fica al llit al teu costat buscant i regalant protecció.
  • Rosega les teves sabates, la teva roba i et llepa.
  • Va darrere teu per la casa i s’asseu als teus peus.

Tant li és si vas a la feina, perquè sap que no l’abandonaràs mai. A Espanya ja hi ha més gossos que infants de menys de 15 anys: 13 milions!

Tanmateix, els nostres amics poden tenir un accident, posar-se malalts o perdre’s. Són un membre més de la família. I, per tornar-los una miqueta del que ens donen i estalviar-nos despeses imprevistes, inventem les assegurances de mascotes. Tenen cura de la seva salut, els seus viatges, els protegeixen de robatoris, els defensen amb assistència jurídica o responsabilitat i els acomiaden ocupant-se de la seva defunció. Hi ha moltes opcions asseguradores, segons les teves necessitats i el teu pressupost: consulta’ns; revisem, comparem, orientem. Tu decideixes.

El teu gos no trencarà mai el seu llaç afectiu amb tu. Així que, com va dir el un savi, “jo només em fio de la meva mare i del meu gos”.