03/07/2023

Vacances al mar. O a la piscina de la comunitat.

El més important és desconnectar. La Victòria i la seva família aquest any no podran marxar uns dies de vacances a la platja; tanmateix, s’han organitzat per gaudir dels seus dies de descans. I serà a les zones comunes de la urbanització. És una comunitat gran, quatre torres de pisos amb piscina comunitària, pistes esportives “mixtes”, pista de bàsquet, tennis i futbol, tot i que cal demanar torn. També hi ha berenador per a les cervesetes i, per descomptat, un petit parc. Tothom amb dret a divertir-se i jugar. Uns partits al matí amb els veïns del primer, jocs a la piscina i al parc amb els més petits, i a la nit de tapes amb els veïns del cinquè. Però…

El que juga amb foc es crema

Protegeix-te de les cremades solars i de possibles insolacions. Ves amb compte a prop de l’aigua per evitar relliscades, talls i cops. Un mal llançament a la piscina pot acabar en un traumatisme. Un joc brusc, una simple rampa o un tall de digestió podrien provocar un ofegament.

Qui n’és el responsable?

Les piscines comunitàries han de tenir cura de la qualitat de l’aigua i establir les normes d’ús i un horari públic i visible. També cal que hi hagi una persona tècnica en socorrisme i salvament, depenent de la mida de la piscina.

Però si hi ha un accident, i no és negligència personal, la responsabilitat recau en els veïns. Existeixen assegurances per a piscines comunitàries i assegurances de comunitats que les inclouen.

Consulta’ns, revisarem la vostra pòlissa de comunitat.