02/08/2022

Vacances i viatges, imprevistos en altres paratges

Quina mala sort! No havia begut ni una gota d’alcohol, però quin mareig! La Daniela hi veia borrós i no podia caminar sense ajuda. Com se li va poder passar pel cap comprar pad thai en una parada de carrer de Bangkok?… 5 dies d’hospitalització més tard s’hi va apropar en Lucas per pagar. El pad thai de carrer amb prou feines els havia costat 2 €, però la factura de l’hospital sumava diversos zeros a la dreta. A la recepció els van preguntar: “Potser preferiu que la vostra assegurança es faci càrrec de la factura?”.

Doncs sí, l’assegurança es va fer càrrec del total de la factura, però, perquè ens en fem una idea, un nord-americà a Seattle va rebre una factura d’1,2 milions de dòlars després de passar dos mesos hospitalitzat per coronavirus. Una operació per apendicitis costa de mitjana més de 15.000 € i si te l’han de fer en països amb pocs mitjans, s’organitza i es costeja el trasllat al centre més adequat o al teu país si és necessari, també el d’acompanyants, fins i tot amb un avió sanitari si fa falta.

A més, adquirir una assegurança de viatge amb cobertura de cancel·lació et donarà total tranquil·litat per reservar el teu viatge sabent que, si l’has d’anul·lar per causes com problemes de salut o mort d’algun familiar, acomiadament de la feina o incorporació a una de nova, convocatòria a exàmens d’oposició o a mesa electoral, retirada del permís de conduir o sanció de trànsit d’un import elevat, recuperaràs els diners invertits.

També ens pregunten per la Targeta Sanitària Europea, que acredita al viatger el dret a rebre les prestacions sanitàries a les destinacions en les quals aquesta targeta té validesa: Espai Econòmic Europeu, Regne Unit i Suïssa. Però té limitacions en certs països, i per a segons quins tractaments o medicaments has d’assumir un percentatge de les despeses derivades de l’assistència sanitària. Tampoc no cobreix la repatriació al país d’origen amb urgència i els viatges amb finalitats esportives no estarien prou coberts amb la Targeta Sanitària; tampoc cobreix certs tractaments per accident esportiu ni la recerca i rescat.

El més important és tenir una assegurança que cobreixi les teves necessitats específiques depenent d’on, de quan o de quins mitjans. Per això fem una anàlisi per cada client i sempre adaptem la millor assegurança al millor preu.