02/05/2023

#VanLife: viure en una furgoneta

Viatjar és l’única cosa que compres que et fa més ric.

Aventura és el nom de la càmper de la Sole i el Jonás. Els agrada llevar-se amb el primer raig de llum i anar a dormir aviat absorbint els ritmes del sol. Quan van al mar, el primer que fan és anar a la platja i mullar-se els peus. Quan visiten una ciutat, prefereixen pernoctar als afores i visitar-la en bicicleta.

El món del caravàning és molt saludable, tot i que no tot està permès. Per conduir una autocaravana de més de 3.500 kg s’ha de tenir el carnet C1, de vehicles pesants, i reduir la velocitat en autovies a 90 km/h i a 80 km/h en carreteres, ja que els límits de velocitat es redueixen segons el pes del vehicle.

Caravana o autocaravana?

La caravana no té motor, no admet passatgers i és arrossegada per un altre vehicle, com un cotxe. Al cotxe hi poden viatjar tantes persones com places tingui disponibles.

Tanmateix, una autocaravana és un vehicle que permet viure i viatjar al seu interior. Admet tantes persones com seients homologats tingui, segons la fitxa tècnica del vehicle.

Vigila on aparques! Hi ha espais habilitats, com càmpings i àrees de pernoctació. També has de distingir entre pernoctar i acampar, ja que pots dormir dins de la teva autocaravana o furgoneta càmper a qualsevol lloc on no estigui prohibit aparcar, i sempre que no “acampis”, és a dir, que no treguis cap element a l’exterior (cadires, tendals, ni tan sols finestres abatibles…).

I l’assegurança per a quan?

Contracta-la abans d’engegar el motor. A part de les cobertures clàssiques (RC, robatori, incendi, llunes, assistència en viatge…), nosaltres et recomanem protegir les finestres i les claraboies.

Casa teva és a l’aire lliure, així que cobreix els danys meteorològics i atmosfèrics. I assegura els teus efectes personals dins i fora del vehicle, abans que desapareguin les teves bicicletes.

Gaudeix del teu “Moviment Van Life”.