06/03/2023

Volia invertir, no arruïnar-me: assegurances de lloguer

La Cristina, juntament amb la seva germana Patrícia, van heretar el pis dels seus pares; en Raül va marxar a treballar a una altra ciutat i va haver de deixar el seu habitatge en propietat, encara amb hipoteca, i l’Alfred, que tenia estalvis, va invertir en un segon habitatge. Tots van decidir llogar-los, així no estarien desocupats, amb els perills que això comporta: robatoris, falta de manteniment, avaries “invisibles”…; i amb això, a més, es poden pagar les factures i, fins i tot, amortitzar les hipoteques. Malgrat això, tenien por que la inversió es convertís en una ruïna.

Quan van visitar la nostra corredoria, els vam proposar de tenir un pla de contingències amb la contractació d’una assegurança d’impagament de lloguer.

Com saps si llogues a un possible morós?

Fent un estudi de l’inquilí. Abans de fer el contracte de lloguer, aquesta assegurança s’encarrega d’estudiar la solvència dels candidats; així, de manera immediata i amb només unes dades bàsiques, aquesta avaluació de llogaters ajuda a minimitzar el risc de llogar la teva propietat, tot i que aquest risc no desapareix.

Totes les despeses legals incloses fins al desnonament.

Però què passa quan es crea un conflicte, sobretot per falta de l’inquilí, que es converteix en morós quan no paga les quotes mensuals o quan es nega a abandonar l’immoble tot i que se li hagi acabat el contracte d’arrendament? Podem recórrer als tribunals i emprendre un procediment molest per a la resolució d’aquest conflicte.

I davant d’aquesta situació, ho pots fer tu només amb els teus mitjans o traslladar el problema a la companyia d’assegurances si tens contractada una assegurança d’impagament de lloguer, que t’indemnitzarà els mesos que et deguin des del primer mes, fins i tot hi pots incloure l’impagament de subministraments. A més, seran ells els que reclamaran i defensaran els teus drets per incompliment de l’inquilí davant del jutjat fins al desnonament, incloses les despeses d’honoraris d’advocats, els drets aranzelaris del procurador, els costos judicials i el poder notarial.

Amb l’assegurança d’impagament de lloguer, si el teu inquilí deixa de pagar… tu continues cobrant les teves rendes mes a mes, sense que hagis d’esperar la sentència judicial.

El nombre de lloguers de locals i habitatges està augmentant considerablement els últims anys. Això es deu a canvis en els hàbits dels joves, la mobilitat laboral i el comportament dels inversors. Aquesta és una bona notícia. La mala notícia és que augmenten els casos en què es produeixen retards o impagaments en el lloguer i que la mitjana del deute està entorn dels 6.000 euros.

Amb una assegurança es protegeixen els teus interessos, el teu benestar.